Effekten av bakpulver och dess 17 användningsområden

Hur fungerar natron? Bakpulver, aka natriumbikarbonat, hjälper till att reglera pH i vår miljö. När natron kommer i kontakt med en sur eller alkalisk substans, tenderar den att neutralisera pH. Dessutom kan bakpulver sakta ner pH-förändringar, dvs buffra.

Denna dubbla förmåga, den neutraliserande och buffrande effekten, gör det till exempel möjligt att neutralisera sura dofter i kylskåpet och öka tvättmedlets styrka. Enkel kemisk reaktion med långtgående effekter vid rengöring och deodorisering. Och så utan vidare, så mycket om vetenskap. Låt oss se hur mycket vi kan använda vår långbakade bakpulver i vår folkvisdom genom att ta på sig rebellhemmafruens handskar …

+1-användning: spektakulär och ofarlig hemexperiment

Om alkalisk bakpulver reagerar med syror – ofarlig matvinäger i videon – inträffar följande reaktion. PH-värdena ”slocknar” varandra och koldioxid produceras som en ”biprodukt” som orsakar brus. Av samma anledning används det som ett antacida, i vilket fall det reagerar med magsyra, varför vi burp efter användning.

 

Efter introduktionen, låt oss se poängen:

Vad är bakpulver bra för?

Kroppsvård

bakpulver, tandblekning

1. Gör en fluorfri tandkräm

Blanda bakpulver med 3% väteperoxidlösning. Här är ett alternativ till kommersiella fluortandkrämer. Och det gör även tandblekning, inte bara rengöring.

2. Uppfriskning i munnen

Lägg en tesked bakpulver i ett halvt glas vatten och skölj munnen med den. Det neutraliserar lukt, inte bara döljer dem.

3. För rengöring av munvårdsutrustning

Blötlägg dina munvårdsprodukter i följande lösning: Lös upp 2 tsk bakpulver i ett glas eller en liten skål med varmt vatten. Bakpulver lossar matpartiklar och neutraliserar lukt.

4. Hud- och kroppsskrubb

Förberedelse: 3 delar bakpulver, 1 del vatten. Gnugga försiktigt huden i en cirkelrörelse. Skölj med rent vatten. Rekommenderas också för daglig användning.

5. Naturlig deodorant

Applicera den på våra armhålor och neutralisera kroppslukt.

6. Använd som ett antacida

Bakpulver är ett säkert och effektivt antacida för att lindra halsbränna och / eller sur magbesvär.

7. För insektsbett och kliande hud

Rör i lite bakpulver och vatten för insektsbett och applicera på det drabbade hudområdet. För att lindra klåda, lägg lite bakpulver i händerna och gnugga in i våt hud efter bad eller dusch.

8. Gör en handrengörare

Vi gör en lösning av 3 delar bakpulver, 1 del vatten eller 3 delar bakpulver och 1 del flytande tvål, vilket är bra för handtvätt och rengöring. Skölj sedan med rent vatten.

Bakpulver för hår, tvätt med bakpulver

9. Hjälp ditt hår

Vinäger är underbart för hår, men bakpulver har också sin plats i duschen. Lägg lite bakpulver i handflatan tillsammans med ditt favoritschampo. Schampo håret och skölj väl. Bakpulver hjälper till att avlägsna kvarvarande smuts, vilket gör håret renare och mer hanterbart.

10. Rengör hårborstar och kammar

För glänsande hår är det också viktigt att hålla borstar och kammar rena. Blötlägg kammarna och borstarna i 1 tsk bakpulver i en blandning av lite ljummet vatten.

11. Gör badsalt

Tillsätt 1/2 kopp bakpulver till badvattnet för att neutralisera syrorna på huden och hjälpa till att tvätta bort olja och svett. Samtidigt gör det huden mycket mjuk.

fotbad med bakpulver

12. Lugnar fötterna

Lös upp 3 matskedar bakpulver i en kruka med varmt vatten och blöt dina fötter i den, det kommer att lugna dina fötter.

Rengöring

13. Gör ett slipmedel

För att rengöra ett säkert, effektivt badkar, kakel och handfat, glänsande väggplattor – strö bakpulver på en ren fuktig svamp och gnugga ytorna med det som vanligt. Tvätta sedan med vatten och torka av de rengjorda ytorna.

14. Tvättmaskin och bestick

Tillsätt 2 höga matskedar bakpulver till vårt tvättmedel och disken löser upp fettet lättare. Blötlägg den brända maten i en blandning av bakpulver och vattenhaltigt tvättmedel och skrubba sedan med en bakpulver.

15. För att uppdatera svampar

Blötlägg den inaktuella svampen i en stark natronlösning (lös upp 4 matskedar bakpulver i 1 liter varmt vatten).

16 Rengör din mikrovågsugn

Strö bakpulver på en ren fuktig svamp. Det är ett utmärkt sätt att rengöra försiktigt och lämnar aldrig en hård kemisk lukt i mikro. Skölj noggrant med vatten.

17. För rengöring av silverbestick

Använd bakpulverpasta 3 delar bakpulver, 1 del vatten. Gnid silver med en ren trasa eller svamp. Skölj noggrant och torka dem tills de blir blanka.

 

källa: naturenews

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *