Vad finns det för regler?

Nä men hörni, på allvar. JULEN.
Den barrar ner hela lägenheten. Jag blir galen och hade helst tagit bort julsakerna för en vecka sedan! Men, tydligen, så delar vi inte åsikt här hemma. Hur galen man än blir så får man inte städa ut julen förrän tjugondedag knut säger min kära blivande man.
Vår gran är alltså kal på nedre delen. Kal! Hunden vi har fått (som vi kallar för Dunderklumpen) plockar bort glittret hela tiden och stjäl julgranskulor. vilket i sin tur resulterar i att barret yr.
 
När får man plocka bort julen?
 
 
Leonore

Rensade bort julen 8:e!

Svar: Gud vad skönt!!
Angelica

Catrine

När man vill :) Hos oss slängdes granen ut och julpyntet packades ner redan dagen innan nyårsafton. Stjärnorna i fönstren åkte ner idag.

Svar: Det ska jag allt säga till Fredrik. Alternativt städar jag ut julen i smyg någon dag inom kort ;)
Angelica

Michaela

Vi städade ut julen för en veckasen! :)

Farmor

Granen åkte ut i söndags - inte ett barr kvar. Resten plockas ner till helgen. Det är ju - Tjugondag Knut kastar julen ut - imorgon så då är det fritt fram.🎄

Anonym

Jag som inte tycker om julpynt tar ner allt på annandagen, oftast tas det fram dagen innan julafton🙉🙈🙊 helt klart försvarbart att ta bort en barrande gran!

anne

Imorgon Angelica då plockas den ner.

Malin

Jag plockar bort julen på nyårsdagen. Jag tycker att det är så skönt att börja det nya året "fräscht". Då brukar jag i och för sig julpynta och ta fram granen redan i början av december. Men det finns väl egentligen inga lagar och regler för julpyntandet. Man gör som man vill.

Fifi

alltså, varje gång jag plockar fram julsakerna tänker jag att vi ska ha dem framme typ hela januari, för jag älskar glitter, färg och pynt. Men efter nyår får jag sån vårlängtan att jag vill ta bort alla julsaker direkt. Men min unge är inte riktigt med på noterna, så det får bli en kompromiss. I söndags tog vi bort allt.