Examen

I förrgpr skrev jag klart min sista tenta för den här utbildningen. Jag vill säga resten av livet, men så dramatisk tänker jag inte vara! Vem vet, jag kanske blir pluggsugen om några år..

Nu ska jag iallafall njuta av att snart kliva in på min arbetsplats och jag ska njuta av en hel inkomst! Nu kommer jag äntligen kunna fly in i böcker för en lugn stund istället för att koppla läsning till stress. Alldeles för sena kvällar då jag drunknar i plugg är över och ”lediga” dagar med gnagande samvete över allt som skulle kunna läsas.

Nu slipper jag möta Södertörns trasiga rulltrappor och förvirringen kring i vilken av alla hundra lokaler jag ska befinna mig. Jag behöver inte hamnat mitt i pendeltågets rusningstrafik och aldrig mer behöver jag köa för at komma in genom dörrarna till rulltrapporna.

Men. Nu kommer jag inte längre mötas av kaffevagnens underbara doft. Nu är det slut på att börja dagen med en kaffe från Waynes och att äta fika till lunch. Inte längre kommer jag kunna äta lunch med klasskompisarna eller skratta ihjäl mig under grupparbeten.

Däremot kommer jag fortsätta utvecklas som människa. Jag ska hitta nya personer att äta lunch och skratta med. Jag ska unna mig gott kaffe i min termosmugg om morgnarna och jag kommer ha fritid när jag är ledig.
Nu åker jag snart till skolan för att fira, det är allt som är kvar!
//Förskolläraren
anne

Så klart du ska fira, ha en trevlig eftermiddag/kväll och NJUUUT....
nu är du fri skolarbete.

Sabin

Stort grattis, bra jobbat !
Jag är sugen på att plugga till förskollärare och är lite nyfiken över hur du har gjort under tiden du pluggade.
Läste du allt på en gång eller har du gjort något uppehåll ? För visst är väl utbildningen 3.5 år och Lykke är ju 2,5 eller hur? :)
Tänkte om du frusit studierna under en viss tid ?
Kram!