Varför åkte jag på mässan utan mitt barn?

Ni är några (fler än vad jag trodde) som undrar varför en del av mammorna åkte till mässan utan barnen - och det kan ju inte jag svara på.
 
Men däremot kan jag berätta varför jag tog beslutet att åka utan Lykke. När jag fick äran att bli VIP-bloggare så kom det såklart med ett ansvar. Precis som föräldraskapet är ett ansvar.
Mitt barn är en aktiv tvååring som ändrar intresse lika snabbt som en annan blinkar. Hon gillar att springa, vara ute, prata och behöver sova middag.
 
Som VIP-bloggare är det en hel del saker som ska göras, för det är faktiskt ett jobb. Att kombinera en aktiv tvååring med jobb är inget jag känner att jag vill göra om jag inte måste.
 
Mässan var öppen 10-18 samt 10-17 och som bloggare så ska man självklart finnas där då, mingla runt, prata med företag och besökare. Ta massa härliga bilder, hinna instagramma/blogga, få till en bra lucka att äta lunch, lyssna på spännande föreläsningar plus, för min del, komma ihåg att bättra på läppstiftet. Att också ratta en tvååring känns ca 0% lockande. Att ratta en tvååring som jag älskar mer än livet själv känns ännu mindre lockande - eftersom jag vill fylla hennes varje lilla behov. Visst fanns det mängder av aktiviteter för barnen men i så många timmar hade det inte varit kul för henne. Jag ville ju också ha en möjlighet att konversera med folk utan att bli avbruten var tredje sekund. Jag hade alltså inte kunnat gå all in på varken Lykke eller mässan och jag ville inte behöva välja.
När jag jobbar vill jag kunna jobba - precis som Fredrik får jobba ostört när han jobbar.
 
Så, hon var hemma med sin lediga, fantastiska pappa. Som är en lika bra förälder som mig, fast han är snubbe. Om vardagarna är Fredrik ofta borta 5 dygn i sträck så är hon hemma med mig 24/7 (nåja, 24/5), så det var på tiden att de fick lite alonetime ihop. De har hunnit med badhuset, en massa lekdejter med små kompisar, grillning ute och lekparkshäng. Ingen nöd på henne direkt!
Jag har fått känna på hur det är att sakna mitt barn för första gången, och det var en lärdom i sig. Jäklar vad jag älskar den ungen!
 
 
 
Emelie

Förstår inte varför folk ens ifrågasätter det beslutet. Tror inte folk ifrågasätter att en pappa inte tar med barn till jobbet.... tråkig attityd! Skulle inte heller tagit med min lilla i ditt ställe. :) Kommer du på mässan i Stockholm i oktober?

Svar: Håller med! Att någon frågar köper jag, men fler..? Nåja, nu vet alla ☺️ Yes, jag kommer på underbaraBarn! 😘
Angelica

Anna

Jag förstår precis varför en väljer att åka på aktiviteter utan tvååring. Så himla lyxigt på riksträffen i år att pappan var med och ansvarade för tvååringen och jag fick vara med och faktiskt lyssna och vara delaktig. Är en två eller flera föräldrar så är ju det en av fördelarna att en kan dela ansvaret. Sjukt märkligt att du ens ska behöva försvara en sån grej! Nästa gång, be dem förklara hur de menar för jag förstår verkligen inte.

Anonym

Jag blev med ifrågasatt bara jag gick till gymmet 1,5 timme/dag. Medan pappan är borta på jobbet minst 9 timmar/dag. Märkligt det där! Men förstår precis hur du menar och även om det inte vore jobb så är det lärorikt att få sakna lite. Och så tiden barnet får med sin pappa, så värdefullt! Kram

Anonym

Konstigt att nån ens ifrågasätter det...