Önskeinlägg - Bröllopsplanering!

Nu är det dags för ett requestat inlägg!
 
Angående..... BRÖLLIS! Hur lägligt kommer inte det då eftersom det idag är exakt 10 månader tills vi blir äkta makar! 
 
Jag har fått frågan hur vår planering går och vart vi började. Först och främst så bestämde vi oss för att gifta oss! Sedan bestämde vi när, vilket blev den 9 juli 2016. 5 år och en månad efter vårt första möte på Gröna Lund.
 
Vår absolut första tanke angående vårt nu bestämda bröllop var att vi ville bjuda alla som vi känner att vi verkligen vill bjuda. Så vi startade med att skriva en preliminär gästlista. Det kändes omöjligt att sätta budget utan att veta hur många som kommer.
Vårt nästa steg blev att sätta budget för att se vad vi hade råd med för lokal. Där emellan ringde vi och bokade kyrka också. Efter att vi försökt sätta budget så kände vi att det inte heller var så lätt så vår budget är just nu: "Helst uder 100tusen, gärna runt 70, men det är okej om det blir lite dyrare ändå.". Sååå, man kan säga att vi inte har någon.
Steg tre för oss var att bestämma brudfölje för att i god tid kunna bestämma saker tillsammans med dem. Mina tärnor blev fyra stycken tjejer som kommit att betyda mycket för mig och Fredrik. Han däremot tar det i sin takt och har inte bestämt sig än för vilka marskalkar han vill ha. I detta skede startade jag också två facebookgrupper, en för mina tärnor (eftersom de är de enda som får se min klänning) och en för alla som är mer inblandade än att "bara" vara gäster.
Lokalen för festen bokade jag förra veckan. Det känns underbart skönt att ha hela bröllopets lokaler bokade! Vi valde att ha en festlokal inne för att mitt kontrollbehov skulle inte klara av ifall det skulle regna. Så länge vi har en vigsel, en festlokal och gäster så kommer vi iallafall ha ett bröllop med tillhörande bröllopsfest.
 
Vi kommer ha ett bohemskt bröllop med en heeel del DIY eftersom jag älskar att pyssla. Det kommer bli vilda blommor eftersom naturen är så givmild med sådant vid den tiden på året. Jag har också valt att inte lägga så mycket pengar på min klänning eftersom jag vet att jag kan känna mig lika snygg i en klänning som INTE kostar 20tusen. Ringar har vi liksom råkat glömma bort. Det slog oss för någon dag sedan att man måste ha en vigselring också!
Så det är liksom här vi står. Vi har bokat vigsel och festlokal, tärnorna är utsedda och alla har tackat ja, en marskalk är klar och har tackat ja, en del dekorationer är färdiga (men inte här) och en del har vi material till. Dekorationerna kommer vi sätta fart med "på riktigt" när vi har flyttat och har lite plats.
Vi önskar att hålla kostnaderna nere men är inte rädda att lägga pengar på vissa saker ändå.
Det kanske låter snurrigt men det känns som att vi har koll!
 
inom kort kommer vi skicka ut save the date-korten. Så snart de gått ut till gästerna så ska ni få se hur de ser ut.
 
Är ni några fler som gifter sig nästa sommar?
Nicole

Ja!!! Vi ska också det. Så kul att läsa om andra som också ska gifta sig samma år! Lycka till med allt :D

Svar: Lycka till ni med! Vad spännande :) Finns era planer att följa någonstans?
Angelica

Johanna

Jag ska gifta mig 18e juni!
Känns väldigt kul att kunna följa någon som ska gifta sig såpass nära "vårt" datum då jag just nu suger i mig all form av inspiration. Varken jag eller min framtida man har varit på något bröllop i vuxen ålder så all form av bröllopsfix och idéer är extremt välkommet just nu! :)

Svar: Stort stort grattis! Vad härligt! Jag gör lika just nu med inspiration. Känner att jag nog är lite Pinterest-skadad eftersom jag knappt varit på bröllop heller som vuxen. Tipsar verkligen om Pinterest om du inte redan har det! :) Hoppas du hittar någon inspiration här hos mig även om jag bloggar lite sparsamt om bröllopet.
Angelica