"Så, snubben, du är varken rolig eller tuff. Lev med det du."

Hej kompisar!
Har ni haft en bra start på veckan? Nu är det bara slutklämmen kvar innan helg. Tjoho!
 
Lykke ska ha ett spökkalas i helgen för en hel del vänner och det kommer bli helt kanon. Hon har bestämt sig för att klä ut sig till en spöktiger och vad jag har förstått på hennes förklaring så är det som en vanlig tiger fast den säger "Buuu". Rätt logiskt ändå. Idag åkte vi därför till ett köpcentrum för att inhandla lite skojiga pynt och andra tillbehör.
Lykke är ju inte stor. Alltså hon är strax över 2 bast och aningens kort för sin ålder. Hon tycker det är spännande med spöken och älskar att se film med monster och "läskiga" saker, i läskighetsgrad med Monsters INC och snömonstret i Frost. Även Lilla Spöket Laban klassas som "bra" läskigt i hennes ögon. 
När vi står där och hon får välja lite pynt i form av servetter och lite spindelnät så hamnar vi på olika sidor av montern, montern var en liten fyrkantig sak på ca 40X40 kanske. Pltösligt ser jag hur en snubbe iklädd en läskig mask går fram mot mitt barn, stirrar på henne och vinkar samt böjer sig mot henne. Innan jag ens hinner reagera har hon skrikit i högan sky, tappat allt hon höll i och börjat panikgråta samt sprungit in i mina ben.
 
Alltså. SNÄLLA.
För fan.. Snälla du. Hur i hela jävla helvete tänkte du där? Var du rolig? Hur tänkte du att hon skulle reagera? Ett litet barn, på två år som står med en påse glittrig konfetti i handen och tittar fascinerat på hur de glittrar i skenet från lamporna. Hon är två år, når knappt upp till knäna på folk. Och du går fram till henne med intentionen att skrämma henne. HUR TÄNKTE DU?
 
Han och hans "gäng" sprang snabbt från platsen kan jag lova. Fredrik var snabbt efter men vi hann inte se hur de såg ut ens för allt gick så fort.
 
Jag hoppas han är nöjd med sin skrämselakt för vårt barn var otroligt rädd -och hade panik i över en timme. Jag vet inte ens har många gånger idag jag har fått bekräfta mitt barn i att han INTE kommer ta henne.
Jag berättade för henne att han var en otroligt feg person som försökte vara rolig, som inte alls var modig eller ett dugg skojig som skrämde henne. Hade han varit en modig person så hade han iallafall bett om ursäkt när han märkte att hennes reaktion blev lite värre än att hon bara hoppade till. Det tog hon fasta på iallafall, han är inte rolig eller tuff.
 
Så, snubben, du är varken rolig eller tuff. Lev med det du.
Heléna

Men herregud! Vad är det för fel på folk?

Svar: Undrar verkligen samma..!
Angelica

Emelie

Men stackars Lykke!! Vem gör sånt!! :(

Johanna

Men helt ärligt!! Gör man så mot okända människor?? Vuxen som barn INGEN ska behöva bli skrämd av en okänd när man inte väljer det själv (tex självmant går en spökvandring eller går in i spökhus).
Oavsett ålder på en människa så ska man aldrig ta för givet att någon tycker det är roligt. Vet hut och be om ursäkta du fega människa som gjorde detta mot en tvååring!!

Johanna

Men helt ärligt!! Gör man så mot okända människor?? Vuxen som barn INGEN ska behöva bli skrämd av en okänd när man inte väljer det själv (tex självmant går en spökvandring eller går in i spökhus).
Oavsett ålder på en människa så ska man aldrig ta för givet att någon tycker det är roligt. Vet hut och be om ursäkta du fega människa som gjorde detta mot en tvååring!!

Anne

Men hur korkad får man vara ,stackar stackars Lykke vilken fruktansvärd upplevelse inför något som skulle vara glittrigt och spöktiger.Synd att Fredrik inte hann ikapp. Kramsen till lilla hjärtat.

Jannice

Men näe, fy fan vad elakt!!
Barn eller inte.. så gör man inte mot en annan människa. Jag hade blivit minst lika rädd och skrikigt men jag hade ju i alla fall förstått att det var ett jävligt dåligt skämt.
Stackars lilla Lykke!!! :(