Jul och själslig styrka.

Jag har julkänslor, och det är bara oktober! Herreminje.. Jag tror att det kan vara rekord i tidighet faktiskt.
Jag älskar december och tiden kring jul. Älskar hur det luktar och att mysighetsfaktorn är uppskruvad på max. Alla värmeljus, bakning och en mysig stämning liksom! Och granen - det är bland det vackraste jag vet!
 
Sen Lykke kom har julen varit ännu juligare. Jag är däremot inte förtjust i självaste julafton utan jag tycker hela grejen ligger i tiden runt omkring. Första advent ska hela huset vara i stämning och sen är det bara att vaggas genom december av mjuka tofflor, Carola och glögg.
Men att börja längta redan i oktober är nog rekord för mig, jag tror det kommer först i mitten av november i vanliga fall. Jag tror det är för att Lykke är i en sån rolig ålder nu och vad för drömmar mina nätter bjuder på. Senaste nätterna har drömmar om jul i ett hus, vårt hus, tagit vid. Vi som inte ens har ett hus. Vi som inte ens har kontaktat mäklaren för att sälja lägenheten. Vi som budat för lågt på de två senaste husen vi varit intresserade av. 
 
Nåja.
Det verkar bli lägenhetsjul i år igen. Lägenhetsjul bland flyttkartonger hoppas vi iallafall.
 
Min julklapp till mig själv är iallafall att ha fått in lite mer mindfullness i mitt liv. Jag fick tipset om en hemsida av en vän och har precis börjat kollat in den, Stresscoachens hemsida.
Där erbjuds bland annat små mindfullnessövningar som man kan göra daligen. Allt för att bli en bättre mamma, medmänniska, kollega och partner. Det är ju vad jag strävar efter - att alltid sträva efter att göra det bästa efter min förmåga. Det känns så viktigt att alltid våga sträva framåt!
Jag tänker att om jag börjar med detta för att må lite bättre i själen så kan jag snart börja med yoga som kommer tillföra både själslig och kroppslig styrka. Vad tror ni om det?
 
Jag har länge tänkt att jag vill berätta för er hur det står till med min kropp egentligen - men läget har aldrig känts självklart. Däremot så kommer måndag vara en avgörande dag för mig och framtiden, jag ser fram emot måndag lika mycket som det skrämmer mig. Med den anledningen kommer jag inom kort berätta lite för er hur det står till. Min kropp är ett stort stressmoment och den funkar inte riktigt, sedan länge, även om det inte syns. 
Stanna kvar. Jag måste lära mig att göra en sak i taget och stanna kvar i nuet.
 
 
Idag är vi i skogen och tankar själen. Hundarna får långa linor, barnet helt fria tyglar och ryggsäcken kommer vara full med fika. När vi sedan återvänder hem kommer ryggsäcken vara full med väl valda stenar och pinnar som vi kan göra något vackert av. Jag tjatar men; naturen - där finns livet. 
Vart återhämtar du dig?