När tuttarna är större åt ena hållet.

Idag var det äntligen dags för Lykkes spökkalas! Hon hade bjudit in en massa kompisar på snacks, mat och discodans. Tyvärr jobbade hennes pappa, men vi dundrade på ändå!
Allt startade med att Lykke för ett tag sedan sa att hon ville ha födelsedag och leka med sina kompisar, så då fixade jag detta. Jag älskar ju Halloween också så det blev en bra kombo. Det kom så himla många små kompisar och jag tycker verkligen kalaset blev så lyckat! Alla verkade ha väldigt roligt iallafall.
Vi hade allt från poliser till monsterskelett med en touch av katt. Älskar när fantasin får flöda fritt! Lykke själv var en spöktiger men ville inte använda sin kostym utan bara vara målad. Lika mycket spöktiger för det. Men jag, då?
 
Jo ni, nu ska ni får höra. Jag frågade Lykke vad mamma skulle klä ut sig till på hennes kalas - vad som skulle göra henne glad. Hon ville (självklart) att jag skulle vara Frozen. Sagt och gjort. This supermom beställer en Anna-klänning med cape och hela köret och gräver fram löshåret (i fel färg). Imorse hämtade jag ut paketet och tänkte bara prova klänningen för att se om den passade, och visst passade den! Åt ena hållet. Den gled på, om än lite tight över tuttarna. Men av.... Nä. Den fastnade just över lelle bysten.
 
Med 4 timmar till kalaset, två hundar som skulle promeneras OCH ett besök till affären som skulle avklaras så står jag där i köket och inser att jag sitter fast i min Anna-kostym. Jag gör det enda rätta. Jag skriver ett meddelande till en vän på facebook och berättade att om hon skulle fråga om jag satt fast i en Frost-klänning just nu så skulle jag svara ja. Jag fick det hjärtliga stödet jag sökte, i form av skratt som ekade av skadeglädje. Nåja, åter  till storyn. 
Jag sitter fast, och kommer inte ur. Så jag tar på mig en lång kofta och försöker dölja att jag ser ut som Anna och tarut hundarna. Lykke däremot var så till sig över min klänning att hon slickade på mig (?) av exaltering, så hon gastade ju för fulla muggar ute att hennes mamma minsann såg ut som Frozen.
 
Jag kunde skippa affären och kalaset kunde börja. Allt väl så länge. Men på kvällen hade vi en visning av lägenheten och vi skulle träffa mäklaren. Hehe. Det tog en stunds jobb kan jag säga, trots att jag och Fredrik samarbetade. Jag fick blåsa ut all luft ur lungorna samtidigt som han likcom vickade klänningen uppåt. I sista sekund kan man säga.
En mor med större byst än beräknat. Åt ena hållet.
Till alla ni som kom på kalaset och har bilder, ni får gääärna maila dem till mig eller tagga mig i dem! Tack för att ni kom, det var så himla roligt!
 
Det kommer ett inlägg om kalaset, ni måste få se det fina kalasbordet!
 

"Så, snubben, du är varken rolig eller tuff. Lev med det du."

Hej kompisar!
Har ni haft en bra start på veckan? Nu är det bara slutklämmen kvar innan helg. Tjoho!
 
Lykke ska ha ett spökkalas i helgen för en hel del vänner och det kommer bli helt kanon. Hon har bestämt sig för att klä ut sig till en spöktiger och vad jag har förstått på hennes förklaring så är det som en vanlig tiger fast den säger "Buuu". Rätt logiskt ändå. Idag åkte vi därför till ett köpcentrum för att inhandla lite skojiga pynt och andra tillbehör.
Lykke är ju inte stor. Alltså hon är strax över 2 bast och aningens kort för sin ålder. Hon tycker det är spännande med spöken och älskar att se film med monster och "läskiga" saker, i läskighetsgrad med Monsters INC och snömonstret i Frost. Även Lilla Spöket Laban klassas som "bra" läskigt i hennes ögon. 
När vi står där och hon får välja lite pynt i form av servetter och lite spindelnät så hamnar vi på olika sidor av montern, montern var en liten fyrkantig sak på ca 40X40 kanske. Pltösligt ser jag hur en snubbe iklädd en läskig mask går fram mot mitt barn, stirrar på henne och vinkar samt böjer sig mot henne. Innan jag ens hinner reagera har hon skrikit i högan sky, tappat allt hon höll i och börjat panikgråta samt sprungit in i mina ben.
 
Alltså. SNÄLLA.
För fan.. Snälla du. Hur i hela jävla helvete tänkte du där? Var du rolig? Hur tänkte du att hon skulle reagera? Ett litet barn, på två år som står med en påse glittrig konfetti i handen och tittar fascinerat på hur de glittrar i skenet från lamporna. Hon är två år, når knappt upp till knäna på folk. Och du går fram till henne med intentionen att skrämma henne. HUR TÄNKTE DU?
 
Han och hans "gäng" sprang snabbt från platsen kan jag lova. Fredrik var snabbt efter men vi hann inte se hur de såg ut ens för allt gick så fort.
 
Jag hoppas han är nöjd med sin skrämselakt för vårt barn var otroligt rädd -och hade panik i över en timme. Jag vet inte ens har många gånger idag jag har fått bekräfta mitt barn i att han INTE kommer ta henne.
Jag berättade för henne att han var en otroligt feg person som försökte vara rolig, som inte alls var modig eller ett dugg skojig som skrämde henne. Hade han varit en modig person så hade han iallafall bett om ursäkt när han märkte att hennes reaktion blev lite värre än att hon bara hoppade till. Det tog hon fasta på iallafall, han är inte rolig eller tuff.
 
Så, snubben, du är varken rolig eller tuff. Lev med det du.

Avslöjande - Älskade unge!

Inspelningen av Älskade unges julspecial är igång och nu ska ni får höra något kul!
 
Fantastiska Tanja som driver Stressa av kommer delta i proframmet, på ett eller annat sätt. Exakt hur kommer jag självklart inte avslöja. Tanja är allt från coach till författare, med inriktning på mindfullness. Hon fixar också de mest fantastiska käken inom raw food! Spana bara in desserterna från Iddes dop..
Så missa inte att kika in på hennes inspirerande hemsida!
Missa inte att följa Älskade unge på facebook för att ta del av de senaste nyheterna!