Storslagna skogsplaner som slutar i termoskaffe i vardagsrummet.

Idag har vi hängt med kompisar i skogen. Vi hade storslagna planer om lekande barn, en sprakande brasa och glada människor som samlas kring elden och myser med varma drycker. Hur härligt?! MYZ!
 
Blev det så då? Nä.
Först tog det ca tusen år att gå till bilen pga förvirrat & trött barn. Väl i bilen blev det lätt osämja pga förvirrat & trött barn som inte kunde somna utan ville kliva ur, pga att vi inte hade "Mamma mu gungar" som ljudbok utan bara hade "Mamma mu får ett sår" och "Mamma mu åker rutschkana". Nåja. Jag antar att ni fattar, eller iallafall kan relatera till känslan.
 
Väl framme mötte vi upp kompisarna och barnen blev glada. Då hade Lykke sovit ca 20 minuter också. Alldeles för lite mao. Vi åkte bort till en skog och började vandra in i det fantastiskt vackra landskapet.
Tills Lykke inte orkade. Vilket var efter ca 1 meter. När vi kommit till platsen för grill så tog det ca 1 timme att få igång en eld, visste ni att frusna pinnar inte brinner så bra? Visste ni också att torrt gräs ryker utav bara helvete? Vi vet. Nu...
 
Barnen frös pga att det tydligen har blivit minusgrader (det kom alltså en höst/vinter i år igen?), de var hungriga och ville inte göra något. Mammorna försökte locka med dem på diverse äventyr, men de var en svårmutad publik. De drog istället i sig all festis innan maten. Självklart behövdes det kissas och vi fick lassa av alla lager kläder och jag fick kiss på skon och några andra ramlade nästan i kiss pga nedförsbacke. Säger inte vilka.
Till slut kunde vi grilla men hur länge vi än grillade förblev korvarna iskalla tydligen. Och apäckliga. Vissa korvar hade formen som, eh ja, ni förstår. Samt hängde sorgset på pinnarna.
Barnen protesterade mot de mindre härliga korvarna och ville inte heller ha varm choklad. Lykke började gråta och krävde att åka hem. Gry däremot var inte lika högljutt protesterande, men ville också hem.
 
Vid ett ögonblick såg jag och Erika på varandra och började skratta. SÅ JÄVLA MYZIGT I SKOGEN! Barnen gråter och fryser, mammorna har tappat känseln i fötterna, papporna jobbar på en jäkla eld som inte vill brinna, och peniskorvarna var äckliga. NÄMEN OKEJ!
Vi åkte hem istället och drack termoskaffe i Simon och Erikas vardagsrum - vilket är typ min favvoplats så det gick ingen nöd på oss. Det blev istället 2 omysiga timmar i skogen och 2 svinmysiga timmar hos dem istället. De två senare timmarna var också varma. Trots världens kaos så kommer det här vara ett roligt minne, vilken jäkla dag. Haha.
Men här kommer lite bilder från stunder när dagens skogshäng faktiskt var rätt mysigt:
VACKÖRT!
Ett, ännu, alldeles glatt gäng.
Ahh, naturen!
Han som läser serierna innan han eldar upp dem.
Mr. Grill. Som kämpar på frusen mark. Täckt i frost. Men frusa pinnar.
Den nakna lathunden hittade en famn. Där var han nöjd kan jag lova!
Jo, det här med att gräs mest ryker... NOTE TO SELF.
Första gången det slocknade. Eller var det femte? Tolfte? Äh, en av gångerna!
Han som inte var svinnöjd med vädret. 
Ett gäng hjärtegull. Men ett saknas. Mike brukar finnas på Lykkes andra sida.. Han hade älskat den här skogen som var ny för oss. När han väl är hos oss igen ska han få åka hit!
Grillizar!
Barnen äter en tugga äcklig korv. Haha
Kallt om fötterna hälsar Charlie.
Ett gäng som är riktigt härliga. Även om kidsens humör började tryta. hehe
Inte peniskorvarna utan bara korvar. Simon eldade på sina och tappade en i elden två gånger.
Sen ville Gry hålla en hund. Så himla tur att vi hade en med oss då, som gillar att sitta i knät utomhust! Gullisar! Charlie ba: Yes, jag slipper ha fötterna på marken!
 
 
 
 
 
Info från en scout :)

Man ska gilla korven när det har blivit glöd. Alltså inga lågor. Lågorna gör bara korven svart av sot å inte grillad. De e ett tips tills nästa gång. // liza

Svar: Bra tips! Tyvärr fick vi panikgrilla för så snart elden försvann så dog hela alltet. Haha. Det blev aldrig glöd, så det var allt eller inget ;)
Angelica