Ett livsviktigt bloggevent!

Idag har jag varit på ett livsviktigt bloggevent. Verkligen på riktigt livsviktigt! Jag har nämligen varit på ett event där vi fick lära oss första hjälpen samt HLR, hjärt- och lungräddning, för barn.
 
Ett helt fantastiskt påhitt av Trygg Hansa måste jag säga, att ha ett event med det temat och jag är så tacksam att jag belv bjuden! Detta är något som alla borde ha i ryggsäcken, oavsett om de har barn eller ej. Medmänniskor finns alltid runt oss och vi måste ju hjälpas åt!
En hög bebisar och äldre barn i behov av bland annat HLR. Tur vi var där!
Härliga Alexandra Gahnström från Trygg Hansa som bjudit in mig, och kunniga Camilla Thurell från Life in Mind.
Vi startade med en lunch och muntlig info innan vi skulle ge oss in på att öva muskelminnet i att rädda livet små bebisar.
Alltid fria luftvägar.
När man stöter på någon som vrekar medvetslös så gäller det att se hur illa det är. Går det att väcka personen? Ett bra tips var att nypa spädbarn i handen, något de inte gillar över lag, förhoppningsvis får en respons! Om inte? Kolla andning med hjälp av att luta din kind mot barnets mun. Om det verkar som att barnet inte andas - påbörja HLR innan du gör något annat! Barn är känsliga för syrebrist! 5 långsamma blås, på ett barn håller du för näsan och blåser in i munnen medan hos spädbarn blåser man över både mun och näsa.
Gullisar som tog ett break.
Min bebis. Jag räddade självklart hens liv.
"Mitt på, 30, 2" sa Paula och det var en bra minnesramsa.
Starten är alltid 5 inblås, sedan 30 tryck på mitten av bröstkorgen strax nedanför bröstvårtorna, sen 2 inblås, and repeat. På ett litet barn används 2 fingrar, på ett större hela handen.
Det var otroligt nyttigt att få testa på detta och verkligen känna hur hårt man behöver ta i! Det var inte lite kan jag säga.
Lite goodies från idag, efterrätt och utsikt! Lovely!
På vägen hem noterade jag denna, eftersom vi pratat om den under dagen. Intressant att jag aldrig lagt märke vid den förr.
Visste ni att ni själva kan gå samma kurs som jag gjort nu? Det går att boka in sig på Life in Mind. Jag säger som tidigare att det här var otroligt värdefullt, då det liksom finns i kroppen när man får prova. Kursen innehåller inte bara HLR utan även första hjälpen samt info kring hur man hanterar pågående kvävning och info kring vanliga akutsjukdomar som feberkramper, allvarlig allergi, falsk krupp, brännskador, hjärnskakning, förgiftning och bad- och fallolyckor. Ett smäckfyllt schema med massa svinbra kunskap!
 
Nu har jag fått ett certifikat som är alldeles färskt och jag ser fram emot att ha kunskapen nära i minnet både i vardagen och i yrkeslivet. Däremot hoppas jag att jag aldrig kommer behöva anända mig av det jag har lärt mig idag.
 
Efter kursen/eventet så mötte jag upp min familj i stan för att gå och äta med min Farmor och hennes systerdotte Annica som kommit till stockholm en sväng. Tyvärr var min energinivå rätt låg pga energitjuvar men det var ändå himla fint att få se dem och hänga på Vapiano. Lykke älskade att få showa, bli bortskämd och käka pizza. Bjussar på lite bilder inom kort!