Vi har tomtar på loftet och skriver kontrakt.

Ett fint jularrangemang som inte fick vara komplett länge.
Idag tog jag en paus från min telefon pga stress. I och med hela Mike-situationen mitt i min kandidatuppsats så har min kropp tappat stinget och min mage har ballat ur. Så idag valde jag att ta ett break och inte ens läsa mina mail. De senaste dagarna så har telefonens plingande varit något negativt som fått mig att må dåligt, så idag satte jag stopp bara och var otillgänglig. Det har varit så skönt! Vi har varit ute i regnet, till Charlies förfäran, och tog en lång promenad mitt på dagen. När vi kom hem blev det en dusch för oss alla för att få upp värmen och sedan hämtade Fredrik julkartongen. Så har vi julat här hemma!
Vår lille tomtefamilj från Nittsjö. Det saknas ett gäng sorgligt nog.. Men de måste ha försvunnit i någon flytt.
Lykke blev överlycklig när det fanns en mjuk tomte.
Överlycklig alltså. Den var visst trött och behövde sova med henne.
Imorse pratde Lykke om tomten, att hon ville träffa honom för att pussa och krama. Sen sa hon att Mike är nog hos tomten just nu och att han kommer tillsammans med tomten på julafton. Tänk om det kunde vara så lätt, älskade barn.  
Lykkes suddiga ljusstake. Jag älskar den! Vi köpte den förra året och jag ville knappt ta ner den i våras.
Snögloben nallade Lykke på en gång och sen kom den aldrig tillbaka till arrangemanget på bordet, men det är ju helt förståeligt. Den får vara på hennes rum istället.
En fin liten lykta med granar som snurrar när ett ljus är tänt. Så mysigt!
 
Har ni julpyntat än? Hur firar ni första advent?
Vi kommer ha en mysig frukost och tända ljus, med vörtbröd, julknäcke och varm choklad. I år har vi inte hunnit fixa någon julskinka än dock. Framåt efteriddagen ska vi ha en liten tillställning med några vänner och dricka massa olika glögg för att utse årets bästa. Så en vet vilken en ska hålla sig till resten av december.
 
Ikväll förresten är Fredrik och skriver kontrakt med en som öskade köpa vår lägenhet, så nu kan man väl säga att vi är bostadslösa. Eller ja, typ. På papper är vi det. Få se när vi flyttar, vart vi flyttar och till vad. Just nu har vi ingen aning och ni kan kanske gissa hur läskigt det är.

Ett livsviktigt bloggevent!

Idag har jag varit på ett livsviktigt bloggevent. Verkligen på riktigt livsviktigt! Jag har nämligen varit på ett event där vi fick lära oss första hjälpen samt HLR, hjärt- och lungräddning, för barn.
 
Ett helt fantastiskt påhitt av Trygg Hansa måste jag säga, att ha ett event med det temat och jag är så tacksam att jag belv bjuden! Detta är något som alla borde ha i ryggsäcken, oavsett om de har barn eller ej. Medmänniskor finns alltid runt oss och vi måste ju hjälpas åt!
En hög bebisar och äldre barn i behov av bland annat HLR. Tur vi var där!
Härliga Alexandra Gahnström från Trygg Hansa som bjudit in mig, och kunniga Camilla Thurell från Life in Mind.
Vi startade med en lunch och muntlig info innan vi skulle ge oss in på att öva muskelminnet i att rädda livet små bebisar.
Alltid fria luftvägar.
När man stöter på någon som vrekar medvetslös så gäller det att se hur illa det är. Går det att väcka personen? Ett bra tips var att nypa spädbarn i handen, något de inte gillar över lag, förhoppningsvis får en respons! Om inte? Kolla andning med hjälp av att luta din kind mot barnets mun. Om det verkar som att barnet inte andas - påbörja HLR innan du gör något annat! Barn är känsliga för syrebrist! 5 långsamma blås, på ett barn håller du för näsan och blåser in i munnen medan hos spädbarn blåser man över både mun och näsa.
Gullisar som tog ett break.
Min bebis. Jag räddade självklart hens liv.
"Mitt på, 30, 2" sa Paula och det var en bra minnesramsa.
Starten är alltid 5 inblås, sedan 30 tryck på mitten av bröstkorgen strax nedanför bröstvårtorna, sen 2 inblås, and repeat. På ett litet barn används 2 fingrar, på ett större hela handen.
Det var otroligt nyttigt att få testa på detta och verkligen känna hur hårt man behöver ta i! Det var inte lite kan jag säga.
Lite goodies från idag, efterrätt och utsikt! Lovely!
På vägen hem noterade jag denna, eftersom vi pratat om den under dagen. Intressant att jag aldrig lagt märke vid den förr.
Visste ni att ni själva kan gå samma kurs som jag gjort nu? Det går att boka in sig på Life in Mind. Jag säger som tidigare att det här var otroligt värdefullt, då det liksom finns i kroppen när man får prova. Kursen innehåller inte bara HLR utan även första hjälpen samt info kring hur man hanterar pågående kvävning och info kring vanliga akutsjukdomar som feberkramper, allvarlig allergi, falsk krupp, brännskador, hjärnskakning, förgiftning och bad- och fallolyckor. Ett smäckfyllt schema med massa svinbra kunskap!
 
Nu har jag fått ett certifikat som är alldeles färskt och jag ser fram emot att ha kunskapen nära i minnet både i vardagen och i yrkeslivet. Däremot hoppas jag att jag aldrig kommer behöva anända mig av det jag har lärt mig idag.
 
Efter kursen/eventet så mötte jag upp min familj i stan för att gå och äta med min Farmor och hennes systerdotte Annica som kommit till stockholm en sväng. Tyvärr var min energinivå rätt låg pga energitjuvar men det var ändå himla fint att få se dem och hänga på Vapiano. Lykke älskade att få showa, bli bortskämd och käka pizza. Bjussar på lite bilder inom kort!

Att vilja göra ännu bättre!

Idag  blev det en hemma-dag med en totalt krashad mage. "Tur" nog hade uppsatskollegan sjukt barn så det var bara att stanna i sängen. Fredrik och Lykke åkte till ett köpcentrum för att ränna lite ärenden, bland annat att köpa en julavslutningsdress till Lykkes avslutning hos dagmamman. De har en liten show där de visar sina danser som de övat på under höstterminen tillsammans med en danslärare varje tisdag. Lykke favvomoent på hela veckan! Sen blir det fika och att umgås med alla barn och föräldrar.
 
När Fredrik och Lykke väl kom hem var det dags att ta tag i det där förbannade julkortet som jag skjutit upp. Alla våra små ska ju vara med men en saknas ju just nu. Men idag fotade vi lite under ett pepparkaksbak och Charlie fick inte vara med på bild bara för att det gör för ont att det är en hund mindre än det ska vara. Nu efter ångrar jag det, för såklart han ska vara med.. Han var ju hela julkortet själv innan Lykke fanns och kom med på hans kort liksom.
 
Skickar ni julkort? Fotar ni själv? Berätta!
(Jag måste ju göra om pga missnöje trots gullig barn, såklart...)
 
Här kommer tidigare julkort!
2013 såg vårt julkort ut så här. En rultig bebis och en go tomtehund!
2014 såg det ut såhär. En otroligt gölli pepparkaka och återigen en go tomtehund som detta år fick mutas med godis.
Hur slår man dessa två års julkort då..?