Sura sockerfria godisremmar!


Jag har bakat citronremmar! Rätt snygga om jag får säga det själv.
Min kompis Alexandra är diplomerad kostrådgivare med KBT-inriktning och driver företaget Gefle kost och hälsa som inriktar sig på just vad det låter som: kost och hälsa. Hon driver en blogg fylld av härliga recept där jag faktiskt har snitchat det här sura receptet.
Saxat från Alexandras blogg:
"Snabb lemoncurd utan ägg
 
2 eko citroner
4 dl vatten (om man vill fungerar också en plantbaserad mjölk)
4 msk maizena
1,5 msk agave / honung
25 g mjölkfritt margarin / kokosolja
 
Tvätta citronerna, riv skalet (akta det vita - blir beskt) och pressa juicen.

Blanda vatten, citronskal och citronsaft i en skål.
Ta fram en kastrull och ha i maizena, blanda ut med lite citronvatten så det inte klumpar sig och slå sen över resterande.
Koka upp under omrörning och låt puttra tills det tjocknar på. När det väl tjocknar på går det fort.
Smaka av med agave / honung - den kommer få mer syrlig smak ju längre den står så var inte rädd för att söta.
Rör till sist ner fettet och rör om tills det smält helt.
 
Ställ åt sidan
 
Limecurd utan ägg
 
2 lime
4 dl vatten (om man vill fungerar också en plantbaserad mjölk)
4 msk maizena
1,5 msk agave / honung
25 g mjölkfritt margarin / kokosolja
 
Tvätta limen, riv och pressa juicen.
 
Blanda vatten, citronskal och citronsaft i en skål.
Ta fram en kastrull och ha i maizena, blanda ut med lite citronvatten så det inte klumpar sig och slå sen över resterande.
Koka upp under omrörning och låt puttra tills det tjocknar på. När det väl tjocknar på går det fort.
Smaka av med agave / honung - den kommer få mer syrlig smak ju längre den står så var inte rädd för att söta.
Rör till sist ner fettet och rör om tills det smält helt.
 

Ställ åt sidan, alt ner i burk och ställ i kylen. Supergott till det mesta och allt behövs inte till godisreceptet!
 
 
Remmar
5 tsk agar agar
1,5 dl vatten
1,5 dl limecurd ( det går lika bra med köpt! )
skalen från 2 lime (eller 1,5 citron)
saft från 1,5 st lime (eller 1 citron)
1/2 dl kokossocker
1 msk agave
 
Ställ en plåt på plant underlag, lägg i bakplåtspapper och smörj den med olja. Jag hade kokosolja.
Rör ut agar agar med vattnet, skalet och saften.
Blanda curd, socker, agave och ha i agarblandningen, koka upp under omrörning och låt koka på rejält tills den börjar tjockna lite. Häll över bakplåtspappret och fördela så tunt som möjligt över hela pappret.
Låt stå minst 6 timmar - helst så länge man orkar - och olja sen en vass kniv och skär remmar.
Lägg dom på nytt bakplåtspapper / galler / över en kavel / på tork med undersidan nu uppåt i ca 2 timmar ( eller längre )
Tada!
 
Vill man så kan man mortla lite kokossocker och citronsyra och doppa dom i efter de ytterliggare 2 timmarna. Låt isåfall torka ännu längre.
 
Observera att de isåfall finns risk för att de inte längre är glutenfria, beroende på vad för citronsyra som används.
 
De ska förvaras öppet, ju mer de ligger framme desto segare så lägg i burk utan lock eller liknande!"
Jag har dock fuskat och köpte färdig lemoncurd pga tidsbrist samt använde mig av citroner istället för lime. De är också rullade med socker, så mina är inte helt sockerfria.
Alexandra

Men wow 😍😍

Svar: Din förtjänst ;) Jag följde ju ditt recept!
Angelica

Cecilia

Ser jättegott ut

Svar: Det var kanongott! :)
Angelica