Jag har fått en diagnos!

Idag hade jag ett återbesök hos läkaren för att gå igenom vad magnetröntgen hade visat. Inga diskbråck eller liknande, så det var absolut inget som kunde ge oss ledtrådar - däremot fick jag med mig en bonusdiagnos hem! Som jag är otroligt glad för!
 
Jag är så otroligt lättad och nu kan jag be folk som klagar på min hållning att hålla truten. Hehe. 
Jag har tydligen MB Scheuermanns sjukdom (Scheuermanns kyfos), som inte alls är farlig, smärtsam eller något som är i behov av behandling. Det innebär kort och gott att en del av mina ryggkotor i bröstryggen är kilformade, vilket ger en krökning på ryggen. Det är därför ser det ut som om jag har kass hållning. Vilket jag har också, men kan inte göra något åt! In your face alla sjukgymnaster/läkare/massörer/osv!
Just den här diagnosen är något som ofta upptäcks när man röntgar ryggen för andra orsaker, eftersom detta inte genererar i några problem eller smärtor. Däremot syns det ju men jag har aldrig reflekterat över att det kan vara ryggraden som är knasig.  
 
En tecknad kvinna med MB Sheuermanns sjukdom, och så ser jag ut. Nu ska jag bara lära mig uttala det också, sen ska jag vältra mig i min kassa ryggrad! Vill ni läsa lite mer så finns det HÄR, men eftersom det inte är något farligt eller något som (för det mesta) ej kräver behandling så finns inte särskilt mycket info. Däremot står det att "hållningsträning" inte funkar! Så som jag har blivit utsatt för det, och verkligen sagt att det inte funkar, men då blivit anklagad för att slarva. Nä, vet ni, jag kommer alltid ha kass hålning och är stolt över det!