Greentom, en miljösnäll vagn!

Häromdagen lade jag ut en bild på instagram där Fredrik bytte däck och Lykke satt i en vagn bredvid. Många av er vet ju att vi har en brun Brio Go som vi använder när Lykke ska vila, men den här bilden visade en RÖD vagn. Ni var en del som blev nyfikna så jag tänkte att jag ska presentera nytillskottet!
 
Vagnen heter Greentom Upp och är en vagn med vändbar sittdel. Något som är speciellt med just Greentom är att det är den grönaste barnvagnen på marknaden - den är nämligen helt återvinningsbar och själva tyget är gjort av gamla PET-flaskor. Själva chassit är gjortt i bioplast och återvunnen plast. Visst är det spännande?
Detaljbild, bygel.
Detaljbild.
Greentom går att ha i liggande läge och sitsen är ergonomisk. Lykke har inte åkt i en ergonomisk sits förr men verkar gilla det faktiskt. Hon har sovit i den två gånger och trivts riktigt bra! Som ni ser är den väldigt liten och väger inte mycket heller, något ag verkligen uppskattar då hon somnar på en promenad och jag faktiskt orkar bära vagn och baen upp till första våningen där vi bor.
Den går väen att ha i ett viloläge som detta vilket jag tror passar bättre för mindre barn. Lykke blev helt nipprig av att inte sitta ordentligt! Vagnen har rätt små hjul men jag tycker ändå inte den är svårkörd eller fastnar lätt. Fredrik däremot tycker att han kör "stutt" ofta och är rädd att tappa ur ungen - tur på den bra fempunkts-selen då säger jag!
Sittläget är kanon! Lykke sitter jättebra i vagnen och ser allt. Hon väljer denna vagn framför Brio just för att hon sitter mycket rakare i denna. Ett stort plus till vagnen är dess sufflett, den är väldigt stor (säger man stor..?) plus att det finns en inbyggd solskärm som syns på övriga bilder.
 
Det var en kort och koncis presentation av den här röda blixten som vi och fem andra lyckliga familjer i Sverige får vara testfamilj till. Känns jättekul att få prova en vagn så här och än så länge tycker jag väldigt bra om den!