Dags för ett ny kategori och ett nytt kaptiel. Vi ska flytta.

Vet ni vad vänner? Det är dags för en ny kategori på bloggen!
Andra nykomlingar bland kategorierna är ju såklart "me&i" eftersom jag fått äran att vara ambassadör, "Bröllop 2016" eftersom jag ska gifta mig (!!!!!!) och nu tillkommer ytterligare en. Nämligen "Drömhuset".
 
För nu är det dags att släppa bomben! Precis som bröllisgrejen så får det bli på sociala medier då det är så förbaskat svårt att liksom samla folk för att berätta. Livet kommer emellan liksom. Men såklart har de närmsta fått en förvarning om vårt beslut.
 
Som om det inte vore nog med att vi planerar bröllop, allt kul som händer för mig tack vare bloggen, att jag är inne på sista terminen av mina studier och ska slänga ihop en c-uppsats så ska vi också köpa oss ett hus inom 2 månader (hoppas vi), sälja vår lägenhet och planerar att flytta i januari. Men för att kunna köpa ett hus så måste man först hitta det. Vilket vi tror att vi har gjort nu.
 
Vi tillägnar Hemnet så många minuter per dygn att jag snart borde få betalt av dem tycker jag. Per klick eller något. Vi söker ett hus på ca 150 kvm och uppåt, fördelat på minst 2 plan. Trädgård om ca 1000kvm helst med garage. 2 badrum och minst 3 sovrum - gärna med källare också för att klämma in en hemmabio. I Kristianstad.
 
Vi har alltiså tagit beslutet att flytta till Skåne.
Anledningen till vårt beslut är att vi känner oss ensamma. Man hinner inte träffa vänner efter jobbet här pga alla avstånd och många har inte tid då de har barn, hushåll osv. Ni vet, så som man har liksom. Vi har inga släktingar som hälsar på spontant en kväll eller helg eftersom de inte bor här omkring och Lykke har inte heller så mycket kompisar i närområdet.
Vi har ingen möjlighet till avlastning och Lykke är så hemskt avundsjuk på sina vänner hos dagbarnvårdaren som blir hämtad av släktingar ibland. Ju äldre hon blir desto mer medveten blir hon om hur andra har det. Att också vara själv med Lykke ofta, som jag är pga att Fredrik reser i jobbet, är inte lätt. Om jag behöver gå till läkaren tex så blir det genast ett jäkla pusslande eftersom vi inte "har någon" här.
 
Inte heller har vi råd med vårt drömhus i Stockholm. Eller ja, råd och råd. Även om vi får ett lån så vill vi inte betala en sån hiskelig summa per månad för boende. I skåne så kan vi få huset vi drömmer om för samma summa eller mindre som vi kommer få ut genom vår lägenhet. Ett hus i Stockholm kostar 3-4 gånger så mycket. Nä, vet ni vad. Det vill vi inte lägga!
 
Så. Det här är vår sista höst i Stockholm. Vi har precis haft vår sista sommar i Stockholm.
Men vet ni? Vi är inte alls ledsna. Vi längtar efter vårt nya liv som kommer starta i Kristianstad - nära familjen och nära naturen. Vi längtar redan efter nästa sommar när vi ska få gifta oss i skåne och spendera vår första sommar på vår egen gräsmatta. När vi kan hälsa på farmor lite spontant en lördagförmiddag med en nybakad sockerkaka. Vi längtar efter att kunna gå på bio och veta att Lykke sover tryggt hos en nära släkting. Nästa sommar kan vi gå och bada i sjön med Fredriks mostrar. Grilla en torsdagkväll med Fredriks kusiner, och bjuda hem Lykkes kusiner på glass när solen börjar titta fram i maj. Vi vill vara en del i något större än bara vår lilla familj på tre.
 
Vi längtar efter närheten.
Anonym

Underbart fina ni, låter SÅ klokt! Jag vill hälsa på!

Svar: Tack! SÅKLART du/ni ska hälsa på. Skulle det gå vägen med huset vi trånar efter nu så kommer vi ha ett rejält gästrum kombinerat hobbyrum. Hur seriöst är inte det, hobbyrum! *Drömmer sig bort*
Angelica

Vanja

...jag som skrev det där ovan alltså. Vanja alltså. Glammisvanja. #oklarheter #tröttmössa #dagsåsova

Elina Johansson

Hej, hittade din blogg efter eventet Babylove på skeppsholmen i måndags där jag också var. Vi är i samma sits som ni är. Vi har också bestämt oss för att flytta till skåne för där kan vi få större och finare hus. Vår plan är också att kunna flytta in i januari, men börjar få lite panik över att det kan bli senare, pga jobb och bolån. Vi håller på att söka jobb där nere och först då kan vi få bolån för hus. Gaahh, det är lite fööör spännande just nu för att hälsan ska må bra. Kul att jag hittat dig!

Svar: Men vad roligt att du hittade hit! Vart bor ni nu och vart i Skåne ska ni flytta? Har ni någon relation dit? (Oj, tusen frågor..) Visst är det fantastiskt vad man får för pengarna där nere? :D Jag håller alla tummar att ni hamnar rätt exakt när ni vill! Ska bli spännande att följas åt med våra skåneflyttar!
Angelica

Elina Johansson

Nu bor vi i en liten tvåa på kungsholmen och vi letar hus inom 3 mil runtomkring Malmö (för där tror vi att vi lättast hittar jobb). Vi har våra familjer i Båstad och Laholm ( så det skulle inte bli supernära men ändå mycket närmre än idag) :) Jag känner ingen i Malmö men min sambo har ett par vänner där. Så lite nervöst. Ställer in mig på att jag kommer sakna vänner och min syster som finns här i stockholm. Men efterhand hittar man väl nya bekanta och vänner. Jag inbillar mig att barn är bra när man ska skapa nya bekanta (vi har en dotter och en till bebis i magen). Man kan bli sååå himla hemnet-sjuk! Vi tittar säkert 100 ggr per dag utan överdrift. ;) Så många fina hus! Ni kommer ju få nära till Österlen också, där är så fint ju!

Svar: Så otroligt spännande! Släkten vi flyttar närmare känns som vänner så jag känner mig helt trygg på den punkten. Men att lämna vissa här känns tungt även om jag kommer ta lite turer till sthlm via bloggen :) Det är ju inte så långt försöker jag tänka! Barn är bättre än hundar när det kommer till att träffa nya människor!Ja, den där hemnetsjukan råder här med. Nu går det trögt också tycker jag, väldigt få hus kommer upp!
Angelica