Dags för ett ny kategori och ett nytt kaptiel. Vi ska flytta.

Vet ni vad vänner? Det är dags för en ny kategori på bloggen!
Andra nykomlingar bland kategorierna är ju såklart "me&i" eftersom jag fått äran att vara ambassadör, "Bröllop 2016" eftersom jag ska gifta mig (!!!!!!) och nu tillkommer ytterligare en. Nämligen "Drömhuset".
 
För nu är det dags att släppa bomben! Precis som bröllisgrejen så får det bli på sociala medier då det är så förbaskat svårt att liksom samla folk för att berätta. Livet kommer emellan liksom. Men såklart har de närmsta fått en förvarning om vårt beslut.
 
Som om det inte vore nog med att vi planerar bröllop, allt kul som händer för mig tack vare bloggen, att jag är inne på sista terminen av mina studier och ska slänga ihop en c-uppsats så ska vi också köpa oss ett hus inom 2 månader (hoppas vi), sälja vår lägenhet och planerar att flytta i januari. Men för att kunna köpa ett hus så måste man först hitta det. Vilket vi tror att vi har gjort nu.
 
Vi tillägnar Hemnet så många minuter per dygn att jag snart borde få betalt av dem tycker jag. Per klick eller något. Vi söker ett hus på ca 150 kvm och uppåt, fördelat på minst 2 plan. Trädgård om ca 1000kvm helst med garage. 2 badrum och minst 3 sovrum - gärna med källare också för att klämma in en hemmabio. I Kristianstad.
 
Vi har alltiså tagit beslutet att flytta till Skåne.
Anledningen till vårt beslut är att vi känner oss ensamma. Man hinner inte träffa vänner efter jobbet här pga alla avstånd och många har inte tid då de har barn, hushåll osv. Ni vet, så som man har liksom. Vi har inga släktingar som hälsar på spontant en kväll eller helg eftersom de inte bor här omkring och Lykke har inte heller så mycket kompisar i närområdet.
Vi har ingen möjlighet till avlastning och Lykke är så hemskt avundsjuk på sina vänner hos dagbarnvårdaren som blir hämtad av släktingar ibland. Ju äldre hon blir desto mer medveten blir hon om hur andra har det. Att också vara själv med Lykke ofta, som jag är pga att Fredrik reser i jobbet, är inte lätt. Om jag behöver gå till läkaren tex så blir det genast ett jäkla pusslande eftersom vi inte "har någon" här.
 
Inte heller har vi råd med vårt drömhus i Stockholm. Eller ja, råd och råd. Även om vi får ett lån så vill vi inte betala en sån hiskelig summa per månad för boende. I skåne så kan vi få huset vi drömmer om för samma summa eller mindre som vi kommer få ut genom vår lägenhet. Ett hus i Stockholm kostar 3-4 gånger så mycket. Nä, vet ni vad. Det vill vi inte lägga!
 
Så. Det här är vår sista höst i Stockholm. Vi har precis haft vår sista sommar i Stockholm.
Men vet ni? Vi är inte alls ledsna. Vi längtar efter vårt nya liv som kommer starta i Kristianstad - nära familjen och nära naturen. Vi längtar redan efter nästa sommar när vi ska få gifta oss i skåne och spendera vår första sommar på vår egen gräsmatta. När vi kan hälsa på farmor lite spontant en lördagförmiddag med en nybakad sockerkaka. Vi längtar efter att kunna gå på bio och veta att Lykke sover tryggt hos en nära släkting. Nästa sommar kan vi gå och bada i sjön med Fredriks mostrar. Grilla en torsdagkväll med Fredriks kusiner, och bjuda hem Lykkes kusiner på glass när solen börjar titta fram i maj. Vi vill vara en del i något större än bara vår lilla familj på tre.
 
Vi längtar efter närheten.

Skolstart och skev tidsuppfattning.

Hej kompisar!
 
Idag är det skolstar för mig. Jag har varit (och är) så förbannat nervös att hjärnan känns som en isglass i solen. Eventet igår var välbehövligt och efter det for vi hem till våra vänner Erika och Simon och släppte ihop våra ungar. Erika och Simon bor ute vid Årsta havsbad och att bo där är exakt så härligt som det låter. Tror jag iallafall. Att vara där är exakt så härligt som det låter. Jag ville aldrig åka hem!
De har nämligen ett helt fantastiskt hus i flera våningar och jag hittade så många fina detaljer så ni kan aldrig tro det. Det är flera våningar, stora fönster och en massa loppisfynd. En trappa som ser blodig ut och en handmålad randig vägg. Såklart har jag bevarat en del på foto och lovar att visa dem inom kort.
 
Inför den här skoldagen så var jag som sagt nervös och på något sätt övertaggad. När jag är nervös så kan jag inte hålla tiden. Åt något håll. När jag skulle prova brudklänning kom jag en timme för tidigt och fick ströva omkring. När jag skulle hjälpa en vän att passa deras bebis så blev jag en halvtimme tidigt. När jag skulle in på me&i-eventet var jag på gränsen till sen. Ni märker, va...?
 
Idag blev jag 2,5 timme tidig. Alltså. Det är typ ett skämt.
Så nu sitter jag här, på våning 7 på Södertörns högskola och firar in min sista termin med en Devils Chai.
Lykkis.
Den här bruden lämnade jag hos dagmamman imorse. De ska ta sitt årliga foto idag och Lykke krävde att få ha sina Pippi-kängor som hon fick av Erika igår. Hon är ju så cool så det inte är klokt den här ungen!
 
Imorse tog jag förresten ett beslut om en pigg höst! Jag har ju en överhängande trötthet ungefär sen jag började plugga och jag sover halvdåligt. Jag äter inte en särskilt varierad kost och ratar all fisk. Varit illamående och haft huvudvärk ett tag. Igår fick jag en massa vitaminer i goodiebagen jag vann såå tja. Sagt och gjort. Imorse körde jag första vändan och ska för sjutton hålla igång tills det är slut iallafall!
Flytande Magnesum, kosttillskott (som jag själv köpt) och Marlic. Nu ni!
Äter du några itaminer? Upplever du någon skillnad?

Loppi höststart 2015!

Idag vardet dags att kicka igång hösten! Eller ja, iallafall kicka igång inför hösten. Än behöver den inte komma.
Loppi anordnade ett, som vanligt, kickass event med härliga samarbeten och massa trevliga bloggare. Den här gången var det en massa kända ansikten för mig och det var otroligt skoigt att mingla bland alla härliga människor! Bland annat träffade jag Filurmamman och mina me&i-kollegor Elisabet och Jennifer. Såklart fanns även me&i på plats för att visa upp höstens nyheter!
Kreativa Karin fanns på plats tillsammans med Panduro Hobby och hade en så otroligt fin monter. Ser ni färgerna och alla kombinationer av material och mönster som bara blir fantastiskt?
Jag dök ner i Panduros katalog. Bokstavligt talat!
I montern med POP så blandades färger med höstiga material. Den här stickade tröjan hamnade nära hjärtat. Jag vill liksom ha den i min storlek. Tigertröjan under och jackan är också storfavoriter. Jag älskar ju gult och orange i alla former!
Jag träffade också Knivlisa och hann snacka amning. Chockerande, va? Och ja, vi är suddiga. Jag vill kalla det effektfullt.
Ett gäng fräsiga brudar visar höstmode. Den fantastiska kappan i mitten vill verkligen bo hos mig!
Tyvärr var ljuset inte det bästa under modevisningen. Hur jag än fixade med inställningarna så blev det inte bra. Sorgligt nog - för alla kläderna var heeeeelt i min smak. Den här hösten kommer passa mig perfekt. Heja 70-talet!
Panini Internazionale och Froosh levererade lunch.
Som bordsdam hade jag min vän Kajsa Stina. Det här är den enda bilden jag tog på henne. What liksom?
 
En me&i-klädd morsa och en bjussig unge.
Lykke och Fredrik hängde med Johan, Ennis och Idde på moderna museét. Där man tydligen inte får äta majskrokar eller röra saker berättade Lykke. Men de hade fått måla iallafall och viktigast av allt, leka med Ennis.
Pop-hopp.
Under Polarn och pyrets visning av höstkollektionen så presenterade de 3 viktiga saker med barnen höstoutfit. En av punkterna var att låta barnet välja själv. Jag älskar att de sa det! Såklart barnen ska få välja själv. Den här bilden fotade jag när de lät ett litet kid hoppa loss i en vattenpöl. Just den här bilden vann ett pris och jag fick en goodiebag med hemligt innehåll! Tjoho! Detta innehöll den:
Har ni sett på maken så mycket fint? den här goodiebagen blev Lykkes favvo.
 
Ytteligare en goodiebag fick jag med mig hem också, den var exakt lika välfylld och amazing som vinstpåsen!
 
Tack Loppi för ett toppenevent!
Meandiinternational - Polarn och pyret - event - loppi - loppievent - loppisverige - meandi - panduro