Familjen Kickass

Familjen Kickass försökte ta lite härliga familjebilder med hjälp av den automatiska utlösaren.
Spana in badpojken i bakgrunden på den här bilden.
 
Sen kickade vi boll och jag var bäst. Iallafall argast.
Och gick på utforskande promenad.
 

Dubbla förlossningar!

Idag har herrn på bilden ovan trimmats lite igen. Och badat. Finns ingen som grisar ner sig i håret så mycket som han! Sista dagen på min VFU är också gjord och tentan är halvklar. Annat kul som hänt är att jag fått hem 2 par Converse som jag köpt för 40kr/st, min dator levererades och min vän Kajsa Stina födde ett barn.
FÖDDE ETT BARN! Jaaa, ni läste rätt! Lillasyster är häääääär, hon kom med rasande fart! Med namn och allt. In på Nyponbebis för att läsa mer och hålla er uppdaterade med bebisbilder.
 
Närmsta en förlossning jag kommit idag var när jag signade hos budet och blev mor till denna. Efter att ha använt Fredriks dator ungefär i 4 år, dvs alla år vi varit tillsammans, så var det dags för mig att köpa en egen dator!
Å så skooooorna. Loooove, eller hur?

Steg 1 i teckenspråk - Avklarat!

Ikväll hade jag mitt sista kurstillfälle i teckenspråk. Känns rätt sorgligt då jag verkligen gillar tisdagarna (utan barn, men med kompis) där vi har haft 1,5 timme med fokus på att lära. Det har varit lite som en avkoppling. Vi har skrattat, övat, hjälpts åt och haft det riktigt kul!
Jag är så förbaskat stolt över mig själv som tog tag i detta och bokade in mig på kursen. Och sedan klarade den också!
Så, varför teckenspråk? Vanligaste frågan jag får är om Lykke har någon form av språkstörning eller nedsatt hörsel. Men så är inte fallet. Däremot så har jag tecknat lite med Lykke samtidigt som jag pratat  samt uppmuntrat Fredrik att göra det. Vi har använt enkla tecken som "sova", "äta", "amma" och "ut" bland annat. Hon är väldigt intresserad, kan några tecken och låtsastecknar en hel del, till exempel bokstavsången som jag tränade på när jag försökte lära mig alfabetet. Den tecknar hon hittepå-tecken till när hon sjunger.
 
Men åter till ämnet. Varför valde jag att påbörja en kvällskurs i detta?
Jag har ett barn som ska växa upp i en värld med många olika människor. Människor som ser olika ut och kommunicerar på olika sätt. Alla sätt är rätt. Jag vill lära mitt barn det. Att tala ett annat språk än hennes svenska eller teckna istället för att tala är inte konstigt. Om jag kan teckenspråk så kan jag föra vidare det till mitt barn och det skulle tillhöra vår familjs norm. Genom att ge mitt barn ett språk till så kommer hon kunna kommunicera med människor som hon kanske inte annars kunnat få kontakt med. Hon kan ha användning av det i skolan, på lekplatsen eller senare i livet.
I Sverige börjar teckenspråk eller tecken som stöd (TAKK) bli mer utbrett och jag ser det som en stor tillgång på arbetsplatser med människor i fokus. Det används ju inte bara hos personer som är döva utan också ibland hos barn med till exempel utvecklingsstörningar eller hos bebisar. Med teckenspråk i bagaget så kommer jag kunna kommunicera med vissa framtida elever och/eller föräldrar, nya vänner eller personer i mataffären. Människor jag annars inte hade haft möjlighet att prata med.
Kommunikation är en mänsklig rättighet enligt mig, en stor del för inklusion och jag vill egentligen kunna kommunicera med alla! Även om jag inte tecknar flytande, så skulle jag göra mig förstådd och kunna förstå och därmed skapa ett mer öppet klimat.
I höst drar en fortsättningskurs igång som jag absolut ska gå och tills dess ska jag öva öva öva!